onsdag 2 mars 2011

Quilt University

Jag går just nu 2 kurser på Quilt university.
Den ena heter Going in circles with Leslie Lacika. Den handlar just om att sy cirklar på olika sätt, inga konstigheter, mycket tips. Det här är vad jag har sytt hittills, sista uppgiften blir att sy en större cirkel med mindre cirklar inuti.

Den andra kursen heter Artist´s toolbox med Lyric Kinard. Jag läste nog inte på så bra vad den handlade om, jag trodde att det var mer handgripligt vad man kunde använda, typ verktyg. Men det var mera teoretiskt, det handlade om att lära sig se, ögonen som verktyg alltså. Vi fick göra färgscheman och skisser och skicka in till galleriet för bedömning, lära oss att se på vår omgivning och se linjer, former och strukturer. Intressant!Tredje lektionen handlade om balans, fokus , sammanhållning. Fokus, den övre t.h. är gjord i tyg på papper, de andra är i tyg.
Fjärde lektionen , som jag håller på med nu, handlar om skala, proportioner, djup, perspektiv och rytm, först övningar i papper, sen skicka in bilder på 4 små kviltar på tema skala, djup, rytm, rörelse. Inte helt lätt...men roligt.

Gunilla


4 kommentarer:

 1. Det låter riktigt avancerat det där med Artist´s Toolbox.
  Jag är så nyfiken på Quilt University, och funderar på att prova en kurs så småningom.

  SvaraRadera
 2. Artist´s toolbox låter riktigt klurigt, svårt men förmodligen väldigt matnyttigt. Så roligt att se vad du sysslar med! Kram Katarina

  SvaraRadera
 3. Pumlan, du ska absolut prova en kurs på QU, det är så roligt!

  SvaraRadera
 4. Spännande kurser du går :-) Skoj att se resultaten. Kram

  SvaraRadera